Tahanice o misku

Konec Svátku letních duchů k.l. 848

Ozvala se minulost. Zhruba před aldenem se mi v Tevirponu do ruky dostala kovová miska, která může pomoci čarodějům jako jsem já. Moc jsem nezjišťoval komu dříve patřila a jak se vlastně dostala do mých rukou. Možná jsem ale raději měl. Někdo, kdo misku chce,  o sobě nakonec dal přece jen vědět.

Jistá Vistra, čarodějka, chtěla misku pro sebe, ale mí společníci jí tu kovovou věc vyfoukli přímo pod nosem.Najala si tedy bandu hrdlořezů, aby ji získala zpět. Narazili jsme na ni dnes hodinu severně od Tevirponu. Až tehdy mi došlo, že veškeré to magické pronásledování nebylo zacíleno na nikoho z nás, ale právě na tu tajemnou misku. Vistra nebude očividně žádný začátečník.

Ony zbojníky jsme zvládli a předali do rukou spravedlnosti, ale Vistru jsme nakonec nezmáčkli, i když jsme mohli. Díky její výřečnosti by to pravděpodobně vedlo k přílišné zvědavosti ze strany přihlížejících strážných a ven z města bychom tu zákeřnou bylinkářku dostávali stěží. Pro tu misku určitě naleznu uplatnění a nerad bych se jí vzdával jen proto, že mě někdo bude moci nařknout z provozování černé magie. S Vistrou si to budeme muset vyříkat jindy, jinde a za příznivějších okolností. Hledat ji nemusíme, pokud jí stále půjde o tu věcičku, sama se ukáže. Obávám se jen toho, že je natolik mazaná, že se pokusí misku získat nečistým způsobem. Musíme být obezřetní…

Příspěvek byl publikován v rubrice Geekovy záznamy, Zápisky z cest. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář