Nevěsta krví zbrocená

Drahý bratře,

ani nevíš, s jakou radostí ti posílám tento dopis. Mám prosbu, kterou mi můžeš vyplnit jen ty a doufám, že se k tomu uvolíš a přidáš se k mému štěstí!

Usadil jsem se, již mě nelákají daleké cesty! Však tolik nového čeká přímo za prahem, či dokonce v domácí síni! A krása není vůbec tak vzdálené jak jsem myslel!

Slečna Beatrice, má přítelkyně a služebnice Lovce souhlasila a přijala mou žádost o ruku! Svatba se bude konat na začátku Rozkvetu na Mirtalině statku v malých Loukách na východ od Albirea. Musíš přijet! Nesnesl bych, kdyby nebyl přítomný nikdo z rodiny! A jistěže bylo by mi obrovskou ctí, stál li by jsi po mém boku jako svědek.

Jediné co mě mrzí, že se obřadu nebude moci účastnit otec… ostatně i jemu a Ostřížkovi píši, ač vím, že povinnosti jim dorazit nedovolí.

Tvůj milující bratr Miško, některými řečený Vlk Mirtal

a nastávající švagrová Beatrice

…Hlášení Albirejské hlídky pro velitele královské posádky ohledně případu ‚Malolučského Vlkodlaka‘…

Dle našeho vyšetřování, se události kolem (třetího) masakru v malých loukách udály následovně.

Miško Vlvič, místní dobrodruh a divadelník , který se proslavil společně se svou družinou pobitím několika mocných monster, dobytím Mračné, objeveněním ztraceného města Silviandu, a jistěže spoluprací na zneškodnění Tabitského přízračného draka, se po svatebním obřadu, v kterém se mu zaslíbila ‚ panna‘ Beatrice, místní herečka a politická aktivistka, odebral z nově zbudovaného amfiteátru sloužícího jako chrám Mirtal v Malých loukách do statku, kde začaly oslavy. Na oslavách nechybělo pití a Miško se nijak neomezoval v konzumaci. Není jisté, co vedlo přesně k tomu, že se následně proměnil na vraždící bestii, ale naši odborníci soudí, že s tím mohl souviset nadcházející úplněk.

Miško pak v amoku zardousil svou novomanželku,  několik svatebních hostí a kněžku Estel, která vedla obřad. Poté se jeho příteli, skřítku jménem Vin, známému léčiteli a věštci, povedlo zvíře v něm zkrotit.

Miško i s přáteli poté podle všeho někam utekl, nechaje zmatené přeživší na místě.

O jeho současném pobytu není nic známo a žádný z jeho přátel se k věci nevyjadřuje, včetně velekněžky Můzy Harmiony, či členů jeho prapodivného buřičského spolku ‚Kavalírů‘.

Pátrání po tomto mnohonásobném vrahu stále pokračuje a tímto žádáme o další pokyny a případné posily.

Jušto Bruk, zástupce velitele městské hlídky Albirejské VR

Tak Jaroši, myslím, že pro tebe mám práci.

Morty Čerňák

Příspěvek byl publikován v rubrice Beatrice, Hrdinové, Miško Vlvič. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 komentář u Nevěsta krví zbrocená

  1. Przecza napsal:

    Brada na zemi.

    Teď se velice těším na naše staré postavy :))

Napsat komentář