Dopis adresovaný Linnovi

Psáno úhlednou skřítštinou, bez jediné pravopisné chyby.

Přeji veselou mysl, mladý Viene.
Určitě si lámeš hlavu nad tím, co se stalo s čarodějem Wu Šim. Budu stručný a doporučuji ti číst následující řádky velmi pozorně.

Chci Tu Lampu. Vím, že je teď vázaná k tobě a že jsi ji uschoval v Bílé pagodě. S její vazbou k tvé duši ti mohu díky výzkumu pana Ši pomoci. Stojím opravdu jen o tu lampu a její obsah. Ty jsi jen osoba, která mi ji může přinést a pro kterou má současně život pana Wu Ši cenu. Nabízím ti obchod. Život pana Wu Ši za tu lampu.

Pokud porušíš následující pravidla, Wu Ši zemře a následně budou umírat tví příbuzní, přátelé a nakonec i ti, v jejichž držení je Lampa.

Přívěšek, který ti byl doručen společně s tímto dopisem patří tobě a JEN tobě. Ten tě navede k místu předávky. Nasaď si jej nejpozději do 20.9. Déle čekat nebudu.

Obchod je jen mezi námi dvěma. Pokud do toho zatáhneš Bílou pagodu nebo jiné zájmové skupiny, Wu Ši nepřežije a já lampu získám složitější cestou.

Na místo předávky dorazíš sám. Poznám to díky přívěšku, který budeš mít na sobě.

Pokud teď váháš, zřejmě je to tím, že stále nerozumíš mým motivacím a postupům. Jsem v prvé řadě obchodník. V zabíjení druhých nespatřuji radost. Život pana Ši má pro mne cenu jen dokud bude mít cenu pro tebe. Jasné?

Pokud stále uvažuješ o tom hrát si na hrdinu, chci tě ujistit, že nepatřím mezi ty, kterým by ses mohl ty nebo tví blízcí postavit. Volím jednodušší cestu. Prosím, nenuť mě měnit plány. Ušetříš tak mnoho času mne i sobě a současně zachráníš několik životů.

Těším se na brzké setkání. Věřím, že všichni tři to chceme mít co nejdříve za sebou.

Obchodník

Příspěvek byl publikován v rubrice Minkorští kanárci, Reporty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář