Vzkaz od Alwarina 845 k.l.

Každého z vás jednotlivě oslovil posel od Alwarina. Jistý Badric, ne-čaroděj, spíše teoretik magie ale hlavně schopný muž, co se vyhledávání osob a předávání vzkazů týče – dobrý přítel Alwarina. Již dříve vám předával odměnu a dnes tomu není jinak. Společně s odměnou vám předal i přiloženou obálku adresovanou vašemu jménu. Poté s přáním příjemného dne odešel s doporučením, aby byl obsah obálky ihned po přečtení spálen.

Zdravím Tě.

Děkuji Ti z tvou pomoc a zároveň Tě chci informovat o tom, jak se věci po měsíci vyvinuly. Se svým starým (ne)přítelem s již nebudu muset setkat díky pomoci mistra Iskalona, představeného Subotamského kláštera v Daine. Společnými silami jsme našli onu bytost ve stínovém světě a nyní tedy vím to, co i onen druid. Setkání s ním díky tomu ale nezruším, neboť snad již budeme moci mluvit narovinu a přispěje to k tomu, abychom se udobřili po všech těch letech a spojily své vědomosti v nadcházejícím.

Co se týče samotných informací, jsou to přesně ty, které jsem chtěl znát a které povedou snad k získání jediného existujícího kamene včetně záchraně toho, kdo tento kámen nyní třímá, pohlcen jeho mocí. Věřím, že to povede jen k dobrým věcem a pokud se vše zdaří, budu Tě o tom všem určitě informovat. Moc Ti touto cestou děkuji a kdybys potřeboval v budoucnu něco Ty po mě, neváhej se na mě obrátit.

Sedmnáctka tě provázej.

V Albireu dne 15. travna

Alw.

PS: k tomuto dopisu přikládám poděkování mistra Iskalona.

V obálce je ještě jeden list, kde stojí:

Zdravím Tě, poutníku po světech rozlehlých.

O Vaší družině jsem slyšel již mnohé. Chci Ti poděkovat za zahubení Spektry na severu Zelanských vrchů a zdolání Nemrtvého stromu při Vaší poslední výpravě.Takovéto bytosti dokáží škodit ve velké míře tomuto světu a jejich stopy zde zůstavají ještě hodně dlouho po odchodu jejich tvůrců. Věřím, že tyto skutky nebudou zapomenuty ani těmi, kteří sledují naše smrtelné kroky na naší nesmrtelné pouti.

Chci Ti popřát pevnou vůli a moudře volené kroky při Vašich dalších výpravách. Věřím že v tomto světě funguje mnoho principů, o kterých není všeobecně známo, ale jsou prostoupeny touto úrovní bytí a možná více, než by se zdálo, ovlivňují naše úspěchy a nezdary. Jedním z těchto principů je Soudržnost, ať už se o ní mluví ve spojistosti s kláštery Subotam, s řádovým uskupením, nebo s přátelstvím. Všechny neúspěchy v minulosti předcházela zrada, nebo neschopnost se domluvit. Vyvarujte se těchto chyb – v jednotě tkví síla.

Nechť vám při tom pomáhá Gor, taktéž i všichni ze skvělé Sedmnáctky.

S požehnáním Rytíře napsáno V Daine dne 8. travna.

Iskalon

Příspěvek byl publikován v rubrice Družina, Hrdinové. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář