Šok! Neřest a zlo v domě Lakiuse

V noci ze dne 16. na 17. 6. se v navenek důstojném verithianském sídle odehrála událost nadmíru pohoršující. Toto je popis mého očitého svědectví na místě činu. Zasahoval jsem se svou družinou, z pověření Minkorské hlídky, po boku poručíka Loupáka.

— Atlan O.

Vše začalo vraždou, významného nového přistěhovalce a hodnotného člena Minkorské komunity, Shash-Lika, inovativního pracovníka Lihovaru pod Kopečkem. Jistě znáte Orkovici, jeho vynález. Vyslechl jsem svědky v okolí, kde byl naposledy spatřen. Krom obvyklých podezřelých z doků, pánů Wodvara a Vozemboucha, trpasličího a hobitího ranaře, jsem byl šokován zjištěním, že celou operaci domlouval a platil jakýsi tajemný Verithian, pod rouškou falešné identity.

Doprovázel ho další Verithian, mladý ex-adept Palácové Gardy (vyloučený za kázeňské prohřešky) Poldorin, syn Finnora.

———-

Kdo ho najal? Kdo je tím tajemným Verithianem v pozadí? Čtete dál pro šokující odhalení.
Sponzorem článku je Taroská Akademie Šermu. TAŠ! Naučte se bojovat, za lepší život na Taře.

———-

Shas-Lika jsme našli v docích, kde byl mučen a nakonec zavražděn, ve zbrklé snaze po celé věci zamést stopy, jakmile se naše pátrání nebezpečně přiblížilo zdárnému konci.

Vyrazili jsme tedy zatknout mladého pana Poldorina, do sídla pana Lakiuse, kde je zaměstnán.
Důvěrné zdroje, přímo Sedmnáctkou posvěcené, nám prozradily co očekávat. V tomto domě prý Lakiusův syn Polianor koná velmi pochybné akce. Proslýchá se o orgiích a zvrácených seancích – a právě dnes bude další z těchto dekadentních večírků. Že prý chce přivést na obdiv skřeta.
Do domu tak vážené rodiny? Skandální!
Co víc, mysleli tím snad nebohého orka Shas-Lika?

Sledovali jsme sídlo celý večer, v přípravě na razii. Za tu dobu dorazilo mnoho mladých hostů z vlivných rodin, v tomto pořadí:

Femeron
Sinistra
Inčučuna syn kupce Amatlvlekla
Kočilava dcera kněze Tosankonetla
Nšo Čin
elf Manwe
elfka Nakia
Branislav Odbaba z Tarosu

Obecně prominentní smetánka a několik umělců pochybných mravů. Sledovali jsme je postupně propadat zmámení alkoholem a pak i mnoha rozličnými drogami. Večer plný zhýralého opojení všech smyslů měl být zakončen zlatým hřebem, nefalšovanou krvavou lázní! V původním plánu byla jistě rituální oběť Shas-Lika. Tento plán jsme překazili, tak organizátor celé sešlosti, pan Polianor, přivedl živé prase. Adolescenti si libovali v pomalém trýznění zvířete, řezání do jeho živého masa, pití jeho krve a doslova koupání se v ní. Části zvířete si vyvěsili na zdi a dokonce se nechali vyobrazit celí krví zbrocení. Byl to odpudivý pohled.

———-

Slyšeli jste tu novinku? I do Minkoru již dorazila Atlanova nová poštovní společnost, Atlanka!
Nabídne vám nejlepší ceny pro dopisy do Tarosu. Její loď najdete v docích každý první den aldenu.

———-

Tím však večer plný úpadku nekončil, vybraní členové se chystali klesnout ještě hlouběji. Šli do sklepení, na pravou černou mši. Recitovali zapovězené inkantace, nad pentagramy a svícemi, pokračovali v krvavých hrátkách, v okultním a drogovém tranzu, odevzdaní pravému zlu, černé bohyni Gwi. Před její zlatou soškou jí zaprodali své duše.

To jsme zjistili, když jsme se konečně dostali dovnitř, na místo činu. Páchlo to tam potem, krví, zvratky, kadidly a kdo ví čím ještě. Tváře se nám křivily nechutí.

Po dramatickém zatýkání výše zmíněných a dlouhém výslechu, závěrem bylo přiznání mladého pana Polianora, Lakiusova syna, že se dostal do kontaktu se samotnou bohyní a propadl jejímu svůdnému kouzlu. Obsesivně hltal temné poznání a snad by jí propadl úplně, nebýt neúnavné práce Minkorské hlídky. Nepřiznal však podíl na Shas-Likově únosu. My ale víme své a nezastavíme se, dokud pravda nezvítězí a morálnímu úpadku verithianské společnosti neučiníme konec.

Psáno dne 18.6. v Minkoru
Atlan O.

Příspěvek byl publikován v rubrice Atlanovy písemnosti, Minkorští kanárci, Reporty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář