První Poprava

Exekuce neznámého zločince

Dvanáctého dne šestého měsíce roku 851 královského letopočtu vykonaná v terénních podmínkách ve skřítčím bloku na východ od chrámu Paní Úrody ve městě Minkoru pod dozorem místní hlídky.

Shrnutí:

Po mém příjezdu do Minkoru jsem kontaktoval církev Paní Hvězd (dále CPH), jakožto zadavatele a Městskou Hlídku Města Minkoru (dále MHMM), jakožto represivní složku městské samosprávy, o situaci ohledně námezdního vraha vystupujícího pod různými jmény.
CPH mě informovala o tom, že muž je skutečně v Minkoru a přislíbila dodání dalších informací. MHMM mi předala soudní rozhodnutí z Tarosu s rozsudkem na výše zmíněného a přislíbila spolupráci přinejmenším na informační úrovni, vyžadovali však soudní řízení s dotyčným v rámci vlastní jurisdikce.

Dalšího večera mě služebnice CPH informovala, že muž se nachází nedaleko skřítčího náměstí nedaleko pozemků Skřítčí Císařovny. Já i moje spolupracující družina osob (dále SDO) jsme se po vlastních osách vydali osobu zadržet. Bohužel, kvůli probíhajícímu aldenu umění jsme se příliš zdrželi a muž se přemístil do stromových stezek nad městem. Pronásledování pokračovalo až k části města u západních hradeb. Tam se mi však muž ztratil v bočních uličkách a mou cestu zastoupil neznámý ozbrojený elf. Rozhodl jsem se pronásledování zdánlivě ukončit a věnovat se průzkumu lokality, bohužel jeden z mé SDO se elfa pokusil napadnout. V následujícím boji se mi podařilo využít zmatku a proklouznout do ulic, kam zmizel odsouzený, zatímco SDO a přivolaní muži MHMM se pokoušeli zpacifikovat elfa. Ten však nakonec uprchl.
Průzkum okolí zmizení odsouzeného nevedlo k žádným výsledkům a já se rozhodl o průběhu zátahu informovat MHMM.

Zástupce velitele MHMM mi představil vedoucího vyšetřování pana velitele Lou Paka a přiřadil mi spojku – strážného jménem Zewle. Dostal jsem povolení k nošení zbraně, a potvrzení o možnosti direktivy vůči příslušníkům MHMM v rámci řešení případu.

Následně jsem byl opakovaně anonymně kontaktován skupinou významných skřítčích obchodníků  zainteresovaných do bezpečnosti města (dále SvO), kteří mi poskytli další informace.

Bohužel, první z jimi uvedených adres již byla opuštěná, nalezlo se však několik důkazů ukazující na spojení s odsouzeným. Místo zajistila MHMM a prošetřením důkazů se zabýval člen mé SDO, mistr Walurrian z Bílé Pagody (BP), bohužel neúspěšně.

Další den jsem byl opět kontaktován SvO s další adresou. Na pomoc jsem si přibral jednotku poddůstojníka MHMM Kulindy a společně s ním dům oblehl. Akce byla úspěšná, jen jeden ze strážných byl zraněn. Odsouzený byl na místě setnut a vše bylo zaprotokolováno dle platných předpisů MHMM.

Následně jsem informoval CPH a vyzvedl si svou odměnu.

Se soudružským pozdravem a předepsanou částkou 280 zlatých k ruce příslušného mistra cechu.

Pozdrav Kaat

Pacholek a učeň Egön Moss

Příspěvek byl publikován v rubrice Minkorští kanárci, Mossovy záznamy, Reporty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář