Písemnosti Meredina

Níže zveřejněné písemnosti byly nalezeny družinou Atlana, vnuka Ordorina, v Den jednoty roku 851 k.l. na východ od města Minkor.

Na Gabiho statku společně s penězi:

psáno v trpasličtině

Peníze zde uložené patří jen a pouze majiteli statku, starci Gabimu, který 13.6. 128 n.m.l. pobýval v Minkorském lazaretu.

Věz, že držíš v rukou list a peníze od temného ducha, mocného čaroděje a stanou se prokletím pro kohokoliv jiného, než komu právem patří!
Předej je rychle starci Gabimu, jinak tě a tvou krev stihne krutá kletba!

 

Níže jsou dva dopisy nalezené v rozpadlé strážní věžičce 2 míle východně od Gabiho statku, kde se ukrýval více než rok upír Meredin. Založeno v jeho taktéž nalezeném deníku.

první psaný v trpasličtině nadepsaný „Do rukou starce, který si na nic nepamatuje

Milý Gabi, děkuji ti za pomoc, kterou jsi pro mě vykonal. Ztrátu své paměti považuj za odměnu. Věz, že tvůj život byl plný bolesti a utrpení a že není rozumné si chtít vzpomenout.

A jako omluvu za to, že jsi mi pomáhal proti své vůli, přijmi odškodnění, které jsem nechal na tvém statku pod rohoží v domě.

Přeji ti pevné zdraví a ony peníze utrať za prožitky a požitky, po kterých toužíš. Příliš to neodkládej, neváhej, život máme jen jeden a ve tvém případě už jen jeho konec. Tak ať stojí za to.

Ten, komu jsi pomohl hledat pravdu

druhý dopis je psaný v obecné řeči adresovaný Zhi-Zhalovi

Milý příteli, Shu-Liku Ďašďovko.
Ještě jednou Ti děkuji za dodržení dohody a Tvou pomoc při kompletaci číše. Nevím, co bych bez Tebe dělal. Bohůmžel moc prokletí ležící na číši je i nad mé síly. Nicméně z informací, které jsi mi pomohl získat, vím přesně, kam mám zamířit dál. Ano, můj věrný příteli, mé kroky budou směřovat do Kharových držav.
Věz, že neustanu v mém pátrání a jakmile se mi podaří číši očistit, budeš prvním, kdo bude mít tu čest pít z jejích ztracených vědomostí. To je to nejmenší, co proto Tebe mohu udělat. Byl jsi mi nejlepším přítelem navzdory zlým okolnostem a neotočil ses ke mě zády jako ostatní. Ani nevíš, jak moc důležitá byla Tvá věrnost a oddanost.
Až se dopídím toho, co přede mnou ukryli samotní bohové, věz, že o nás, o obou, budou psát v knihách jako o těch, kteří se nezastavili, nezalekli a přinesli lidem všech království a říší pravdu a položili za to největší oběť.

Přeji Ti hodně úspěchů jak profesních, tak osobních. Ať se Ti daří ve všem, na co sáhneš.

Na shledanou, Shu-Liku.

Tvůj vděčný přítel

Příspěvek byl publikován v rubrice Geekovy záznamy, Minkorští kanárci, Reporty, Zápisky z cest. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář