Dopis od Wakiki

Drahý pane Filipe,

sepisuji tento dopis před výpravou, která jen za několik málo chvil započne, neboť nechci Vaši hlavu zatěžovat zbytečnými myšlenkami v okamžiku, kdy ji budete potřebovat čistou a bystrou.

Mým záměrem a tedy i záměrem tohoto listu jest to, navrhnout Vám nabídku, která jistě bude znít Vašemu sluchu podivně, doufám však, že zvážíte její možný přínos pro obě strany, pro mě i pro Vás.

Jedním z mnoha důvodů, proč jsem zde, jest i věc tak osobního rázu, že snad tomu nebudete chtít věřit, a sice to, že jsem chtěla setkati se s Vámi. Důvod k tomu vedoucí je prostý a jednoduchý. Sic, pokud se oba vrátíme z této války živi a v síle předepsané nám zákony bohů a lidí, chtěla bych Vám nabídnout místo u mého stolu a v mém loži, jakožto mého řádného muže před svědky i bohy. Tím ráda bych svým synům, přijdou-li někdy na svět, chtěla zajistit nezpochybnitelné dědičné právo na všechna panství, která po právu patří mně, stejně jako patřila Vašemu strýci a dědu. Věřím, že i vy byste byl rád, pokud by nad hlavou Vašich potomků směl opět vlát prapor, k němuž jistě cítíte cit a oddanost a že by tito opět mohli usednout na hraběcí stolec jistě jim po právu krve patřící.

Nežádám od Vás cit a ani společný život, nebudete-li si to přát. Na druhou stranu, nehodlám Vám odpírat žádná práva, která jako manžel budete mít. Jediným mým přáním bude zplodit potomka naší společné krve, který by jednou mohl vládnout jako právoplatný a nikým nezpochybnitelný hrabě z Korundu.

Zvažte prosím moji nabídku a prosbu. Pokud bych se vrátila z jihu, kontaktuji Vás.

S úctou a doufajíce ve spolupráci,

Wakiki Zakumba, hraběnka z Korundu, paní na Červené Věži, služebnice krále Waldena a generálka námezních vojsk v jeho službách, Vrchní velitelka Rudých Mečů, Marodérů Božích a Rytířů žebravého řádu, dědičná korouhevnice domu Gwendorského, hrdinka od Svatobrodu etc. etc.

Psáno vlastní rukou a opatřeno pečetí pod laskavým pohledem Gora a Riany dne Berana druhého aldenu roku 849 od založení Velkého království, na hradě Kelčáku v knížectví Třízubském.

WK

Příspěvek byl publikován v rubrice Filipovy záležitosti. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář