Zápis č.4; 1.-4.7 848 k.l.

Autor zápisu: bratr Alto, Podgrodský klášter

Věc: Návrat do Albirea, Vyšetření krádeže

Průběh věci: 1.-4.7. 848 k.l.

Čas zápisu: 4.7. 848 k.l., po ranních modlitbách a snídani

Místo zápisu: Mladá Štola, Východní dálava, Tara

Po dokončení prvotního průzkumu Zeleného Kopce, ráno 1. Plodna jsme se urychleně vrátili do Staré Štoly a to po poledni 2.7. Odpojil jsem se od družiny pana Korunda abych informoval bratry Ernesta a Věncka Klíče o smrti bratra Oměje Klečky, ztracených výsledcích jeho výzkumu a popřípadě začal s prací na rekonstrukci fresky z podzemní kaple.

Bratr Ernest mě při této příležitosti spravil o spolupráci s Bílými Čaroději na překladu deníku Mistra Geeka (PŘEKLAD DENÍKU VIZ PŘÍLOHA B) a o jejich rozhodnutí ho panu Korundovi ani v přepisu nepropůjčit, přes předem uzavřenou dohodu. Také mi navrhl, jelikož obsah deníku poodkrýval zajímavé, ale nebezpečné informace ohledně mistrovy práce, že by bylo vhodné dále doprovázet Korundovu družinu, které s ním dříve cestovala a zjistit další podrobnosti a to, kolik toho o této práci vědí. Souhlasil jsem a ještě ten večer nechal tuto společnost informovat, že se k nim ráno přidám.

Na žádost pana Korunda jsem se ten večer účastnil společně s jeho družinou také akce městské stráže pod vedením zdejšího kapitána Bernarda Šlojse. Nakonec se podařilo jednoho z místních důlmistrů, pana Soběkrada Buřila, který zadržoval natěžené zlato pro svou vlastní potřebu zatknout, přičemž ale bohůmžel zemřeli jeho dva najatí strážci a třetí byl vážně zraněn. Naštěstí, samotné stráži se vážné zranění vyhnulo a jen seržant Vtichustál byl lehce poraněn.

Ráno 3.7. jsme (Korundova družina v nezměněném složení temný lesní elf Maud a alchymista pan Větvička)vyrazili do hlavního města Dálavy, Albirea. Tarské Plodnové deštivé počasí se konečně projevilo naplno a celý den pršelo. Měl jsem tak konečně čas během chůze přemýšlet o klimatických rozdílech kontinentů, vlivu Vnitřního moře na srážky v této oblasti a také o dopadech na subtropickou vegetaci a jejím zpětném ovlivňování počasí.

Podvečer jsme dorazili do vesnice Mladá Štola, kde jsme se rozhodli strávit noc. Po večeři ve zdejším hostinci, který zaplnili hosté nadcházející svatby dcery zdejšího rychtáře Pavla Nikla. Ten nás také posléze pozval na rychtu, kde nás zasvětil do problému, kterým se stal nedávno mu odcizený trhlinový mustang zakoupený v Koru, který se měl stát jeho svatebním darem. Všichni jsme souhlasili, že doprovodíme druhý den jeho syna Jonase do města a po odcizeném koni začneme pátrat. Starosta byl totiž přesvědčen, že kůň už je jistě podruhé prodaný.

Následně jsme se vrátili do hostince a mí společníci se vnořili do zábavy. Já sám jsem se setkal s místním bardem Vojtou Parohem, od kterého jsem zjistil něco málo o zdejším folkloru a legendarismu, točícímu se v poslední době především kolem osob Dvou Čarodějů a jejich družiny, popřípadě kolem původem danérského dobrodruha a autora divadelních her Miška Vlviče.

Kolem desáté hodiny po půlnoci ráno 4.7. jsme byli po vydatném spánku mých společníků připraveni vyrazit do Koru.

Příspěvek byl publikován v rubrice Zápisky z cest, Zápisy od Alta. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář