Výzkum misky

Den Slávy, třetí alden měsíce Plodna k.l. 848

Objevil jsem další využití misky od Vistry. Už chápu, proč ji chce tak moc získat zpět. Miska má schopnost nejen díky krve otevírat bránu do stínového světa, ale i lákat stvoření z něj do přírodní úrovně. Krom přivolání specifických myšlenkových bytostí může sloužit i v nekromancii k přivolání zemřelé duše, která ještě neopustila stínový svět. Stačí do misky nalít krev dotyčného a vznikne propojení mezi ní a zemřelým. Provedl jsem pár testů, které to potvrzují. V bádání budu určitě pokračovat i v dalších dnech.

Původ misky je stále zahalen tajemstvím. Materiál, ze kterého je miska vyrobena, vypadá na bežné železo. Nápisy na vnějším obvodu nejsou písmem, ale spíše jen obrazovým uměním s pro mě zatím neznámou symbolikou. O podobném umění jsem neslyšel a v rilondské knihovně jsem neměl moc času něco dohledávat. Může jít o předmět vyrobený ve stínovém světě. Ornamenty ale nasvědčují spíše původu z tohoto světa. Těm dvěma z univerzity jsem již vysvětlil, že, co vlastním, je nemusí zajímat a pomluvy, které se k nim nejspíše donesly, na tom nic nemění. Vypadá to, že je to ani příliš nezajímá a jejich úkolem, za který je doma v Albireu pochválí, je přivést mě ke komisi. O nic víc jim nejde.

A kdo řekl, že tu misku musím mít nutně u sebe, když jim tam budu vysvětlovat, že to, co se stalo v Albireu, byla skutečně jen nehoda a že se nesnažím ovládnout svět smrtelníků a stát se vládcem všehomíra. Už aby to divadlo bylo za mnou…

- vypití z „označené“ misky; může sloužit jako maják; zřejmě neusnadňuje boj o samotné tělo.

Příspěvek byl publikován v rubrice Geekovy záznamy, Zápisky z cest. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář